Dudaklar, gözlerimizden sonra yüzümüzde en çok dikkat çeken ve görüntümüzü doğrudan etkileyen bir bölge. Hava şartlarının etkileri yüzünden ve hassas bir yapıya da sahip olmaları nedeniyle dönem dönem yıpranan dudaklarımıza ara sıra dışarıdan destek vermemiz gerekir. Bu desteği ise doğadan güç alarak vermek, daha sağlıklı ve güzel görünümlü dudaklara sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Doğanın gücü ile birleşen peeling’leri beraber inceleyelim.

  1. Esmer Şeker ve Bal ile Yapılan Dudak Peeling’i:

En çok bilinen dudak peeling’lerinden bir tanesi olan “esmer şeker ve bal”! Bu ikilinin uyumu hem doğal hem de çok tatlı. Hepimizin evinde bulunan şeker ile balı karıştırıp dudaklarınıza uygulayıp beklediğinizde, bir süre sonra hücrelerinizin adeta yenilenmeye başladığını hissedeceksiniz.

Gerekli Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker

Hepsini bir kaba koyduktan sonra elinizle dudağınıza hafif fırçalama hareketleri ile masaj yaparak ölü deriyi uzaklaştırabilirsiniz. Çok sert hareketler ise dudağınızı tahriş edebilir ve yaralanmasına yol açabilir. 2-3 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.

  1. Aloe Vera ile Yapılan Dudak Peeling’i

Bakım ritüellerinin vazgeçilmezi olan aloe vera’nın cildi yenileme özelliğini hemen hemen herkes bilir. Doğa mucizesi olan bu bitki, dudaklarınız için de sizi şaşırtacak kadar başarılı bir etki yaratıyor.

Gerekli Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı toz pirinç
  • 1 yemek kaşığı aloe vera

Hepsini bir kaba koyup karıştırın. 2 dakika süresince dudağınıza iyice sürün ve 5 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayın. Haftada bir uygulayabilirsiniz.

  1. Kahve ile Yapılan Dudak Peeling’i

Kahve, ölü hücrelerin giderilmesinde çok etkili bir madde olmasından dolayı cildinizin her bölümünde bakım için kullanılırken, dudak peeling’i için de harika bir malzeme! En büyük faydaları, cildi yumuşatması ve pul pul dökülmeleri önlemesidir.

Gerekli Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı kahve telvesi
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Küçük bir kapta hepsini iyice karıştırdıktan sonra, 5 dakika masaj yaparak bu karışımı dudağınıza yedirin ve ılık suyla yıkayın. Haftada bir uygulayabilirsiniz.

  1. Karbonat ile Yapılan Dudak Peeling’i

Karbonat, antiseptik içeriği ile kuru ve çatlamış dudağınızı yenilemek için çok bir etkili bir peeling malzemesidir.

Gerekli Malzemeler:

  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yapışkan kıvama gelebilmesi için çok az su ilave edin.

Karışımı parmaklarınızla dudağınıza yavaşça yedirin. Karışımı dudağınızda 2 dakikadan fazla tutmayın. Ilık suyla durulayıp kurulayın. Haftada bir uygulayabilirsiniz.

  1. Badem ve Çilek Karışımları Tarifi:

Çilek ve badem, beklediğiniz olumlu sonuç için doğru ikili olacaktır. Çilek, ölü deriyi ortadan kaldırır ve koyu dudağı pembemsi bir tona dönüştürür. Çilekteki mineral ve vitaminler dudağınızı daha sağlıklı tutarken, badem de bulundurduğu bir çok vitamini ile dudak peeling’i için sık kullanılan malzemelerdendir.

Gerekli Malzemeler:

  • 3-4 tane çilek
  • 5-6 tane badem

Badem ve çileği mutfak robotundan geçirerek yumuşak bir kıvama getirdikten sonra dairesel hareketlerle dudaklarınıza uygulayın. Ilık bir suyla durulayın. Haftada bir uygulayabilirsiniz.

Son olarak bütün peeling’leri yaptıktan sonra mutlaka dudağınızı dudak balmı ile nemlendirmeyi unutmayın. Nemlendirmek için aloe vera yağı, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı gibi yağlar da kullanabilirsiniz.