Açık havada egzersizi, spor eküriniz ya da grubunuzun sosyal desteğiyle birleştirdiğinizde sağlık açısından elde edeceğiniz faydaları üç katına çıkarmış olacaksınız. Herbalife Global Sporcu Performansı ve Fitness Eğitimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, grup veya partner eşliğinde yapabileceğiniz 3 eğlenceli aktiviteyi sizler için sıraladı.

Düzenli egzersiz, her zaman, her yerde fiziksel ve zihinsel sağlığınız için harikalar yaratabilir. Egzersiz rutininizi dışarıya taşıyarak doğada vakit geçirdiğinizde kendinizi daha iyi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. Açık havada spor arkadaşınızın veya grubunuzun sosyal desteğiyle egzersiz yaptığınızda sağlık açısından elde edeceğiniz faydaları üç katına çıkarmış olacaksınız.

Journal of Sport and Exercise Psychology’de yayınlanan bir çalışmada, tek başına ve grup halinde plank egzersizi yapan katılımcılar değerlendirildi. Grup halinde çalışan kişilerin egzersiz süresinin yüzde 24 arttığı belirlendi!

Bu bakımdan, grubunuzla ya da partnerinizle yapabileceğiniz 3 aktivite önerisi hazırladık:

  1. Açık havada bootcamp

Bootcamp; güç antrenmanları ile yoğun kardiyo egzersizlerini birleştiren ve bir saat süren tam vücut egzersizidir. Setler arasında çok az dinlenme süresi bırakılır.

Bootcamp programları, eğitmene ve tesislere göre farklılık gösterebilir. Kettlebell, lastik, kum torbası, kızak, ağırlık veya kendi vücut ağırlığınızı kullanabilirsiniz. Grup ortamı, arkadaş edinmenizi ve ihtiyaç duyduğunuz desteği almanızı sağlar. Yere serilip kalırsanız gruptan biri egzersize devam etmeniz için sizi teşvik eder.

  1. ABC antrenmanı

Athletic Body Conditioning (Atletik Vücut Geliştirme) teriminin kısaltması olan ABC, vücut ağırlığı antrenmanı, ağırlık kaldırma ve tek bir basamak veya benzer basit ekipmanlar yardımıyla yapılan koreografik hareketlerin birleşiminden oluşur. Müzik, ritim ve sonuçlara dayalı egzersizlerden oluşan, yüksek enerjili ve son derece estetik bir antrenmandır. Esnemenin, kas geliştirmenin, güçlü ve dayanıklı bir bedenin ve koordinasyonun önemini vurgular. Elbette hepsinden önemlisi, ABC antrenmanı eğlenceli, kapsamlı ve etkilidir!

  1. Grup koşusu

Spor salonuna giderken grup halinde koşanlara rastladığınız oldu mu? Peki onlara katılmaya ne dersiniz? Yeni insanlarla tanışacak, yeni rotalar keşfedecek ve koşu bandında TV izlemekten daha fazla keyif alacaksınız.

Bir gruba dahil olmanın etkisiyle hızınızı artırmayı deneyebilir veya pek de sıcak bakmadığınız halde yokuş yukarı koşmaya ikna olabilirsiniz. Diğerlerine yetişememekten mi korkuyorsunuz? Korkmayın. Koşu kulüpleri genellikle kimseyi arkada bırakmamak için rota üzerinde toplanma noktaları belirler veya katılımcılara eşlik edecek liderler görevlendirirler.